Pankartla Sahaya Çıkmak Mı?


Yıl olacak 2014 bizim takımlar hala sahaya pankartla çıkıyor. Amaç ne? Bi mesaj vermek, duyarlılık yaratmak, insanların bilinçlenmesini sağlamak vs... Peki başarılı oluyor mu? Bence hayır. Futbolcuların 30 saniyeliğine, istemeye istemeye, ellerine tutuşturulan bi pankartı kimse dikkate almıyor, almaz. Madem duyarlılık yaratmak istiyorsunuz, madem o pankartlar o kadar önemli, o zaman bütün stadın göreceği şekilde dört yöne de gösterin. Eğer bi duyarlılık yaratmak istiyorsanız, şeref tribününe bakarken elinizde tuttuğunuz o pankartları diğerlerinin de görmesi gerekmez mi?

O pankartların kimseye bi yararı yok. Maçı anlatan spiker ne yazıyorsa onu sizler için okur o kadar. Üzerine de tek bi cümle söyleyip konuyu kapatır. Madem oraya gelen herkese bi mesaj vermek istiyorsunuz, bunun daha etkili ve göze hoş gelen yöntemleri var.




Örneğin FIFA'nın uyguladığı, takım kaptanlarının seremonide konuşma yapması gibi. Maç başlamadan hemen önce, stadın tamamının hazır olduğu ve tüm dikkatlerin sadece konuşan kişiye (takım kaptanına) odaklanacağı bi konuşma, o pankarttan daha etkili olur. Ya da maç başlayana kadar veya devre arasında, dev ekranlarda bi video gösterisi de daha etkili olabilir. Veyahut broşür bastırıp stattaki her koltuğa birer tane bırakmak bile daha etkili olur.

Özet: Futbolcuların sahaya pankartla çıkması etkili bi mesaj vermiyor. Kimse o pankartta yazana dikkat etmiyor, sadece okuyup (okuyabilirse/görebilirse) geçiyor o kadar. İnsanlara bir mesaj vermenin daha etkili yolları var, çoğu kişinin ne yazdığına bile dikkat etmediği bi pankart bu yollardan en sonuncusu bence.

Hüseyin Ç.

"İki şey dünyaya hükmeder; biri kılıç, diğeri düşünce. Kılıç, eninde sonunda düşünceye yenilir." Aşağıdaki sosyal medya hesaplarından beni takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

-"Anonim" olarak yorum yapabilirsiniz.

-Yaptığınız yoruma gelen cevaplardan haberdar olmak için yorum kutusunun altındaki "Beni Bilgilendir" kutucuğunu işaretleyin.

-Sadece yazı ile ilgili yorum yapmaya özen gösterin. Diğer soru/istek/öneri vs. için "İletişim" kısmından veya sosyal medya aracılığıyla bana ulaşabilirsiniz.